(On)gelofelijk geëmancipeerd!

Religie en emancipatie in de praktijk.
De Linker Wang en FemNet slaan de handen ineen voor een unieke bijeenkomst over emancipatie en religie. Zijn deze twee begrippen verenigbaar, en zo ja, hoe dan? Vier experts uit de praktijk schetsen de visie van hun organisatie op vrouwenemancipatie en religie. Zij doen dit aan de hand van een casus. Wat kan GroenLinks leren van deze voorbeelden uit de praktijk?

Met als sprekers onder andere:
Fatima Sabbah – Oprichtster van Nisa4Nisa, organisatie in Amsterdam Slotervaart met als doel de emancipatie van de niet-westerse vrouw. Organiseert onder andere Koranlessen voor vrouwen. www.nisa4nisa.nl 

Sheela Vyas – met haar bedrijf Lotus and Tulip begeleidt ze individuen en bedrijven op het gebied van diversiteit en empowerment. Daarnaast is zij Eigen-Krachtcoordinator in de hindoegemeenschap.
www.eigen-kracht.nl

- Katinka Broos –  feministische theologe en buurtpastor in Rotterdam West. Ondersteunt buurtbewoners in hun verlangen de regie van hun eigen leven (weer) in handen te nemen. www.powrotterdam.nl
Andere sprekers en programma binnenkort op de site van Femnet en De Linker Wang. Aansluitend aan het programma is er een borrel.

Tijdstip: 13. 30 uur tot 17. 00 uur (aansluitend borrel)

Locatie: Elthetokerk, Javastraat 118, Amsterdam Oost.

Toegang: gratis. Maximaal 50 deelnemers, dus wees er snel bij! Meld u aan via femnet@groenlinks.nl.

De Elthetokerk is nabij station Muiderpoort, gemakkelijk bereikbaar met bus of tram.

Reacties zijn gesloten.